ActiBeet®

De natuurlijke Betaïne in ActiBeet® wordt gewonnen uit suikerbietenmelasse en wordt in Europa geproduceerd. De Betaïne in de ActiBeet® wordt verkregen door middel van verdere raffinage uit de bijstromen van de suikerproductie. Dit vindt plaats door een speciaal proces waarbij saccharaten neerslaan. ActiBeet® Liquid bevat tenminste 40% Betaïne.

Toepassing en gebruik

Door het hoge gehalte Betaïne in ActiBeet® kan de toevoeging van Choline chloride in mengvoer of premixen volledig vervangen worden. Doordat Choline chloride agressief is, wordt de stabiliteit van de andere componenten aanzienlijk verbeterd indien dit uitgewisseld wordt door betaïne.

Daarnaast is ActiBeet® tot 200°C stabiel en blijft werkzaam na pelleteren, extruderen of expanderen.

Betaïne speelt bij dieren een belangrijke rol in de waterhuishouding en wordt gezien als natuurlijke oplossing tegen osmotische stressopbouw, in het bijzonder bij hittestress. Verder reduceert Betaïne de gevolgen van darminfecties en geeft meer borstvlees bij vleeskuikens.

ActiBeet® verbetert in alle diersoorten de leverfunctie en de energiestofwisseling. De dieren herstellen sneller, hebben een betere voederconversie en een hogere groei.

 

Voor aanvullende informatie: nutrition@efs-holland.nl

 

Actibeet