Tox-Aid®

Tox-Aid® is ontwikkeld om de effecten van mycotoxinen in diervoer te verminderen. Het product is gebaseerd op meer dan 25 jaar kennis, techniek en wetenschap op het gebied van mycotoxinen.

Mycotoxinen, gifstoffen van schimmels, kunnen ontstaan tijdens de groei van gewassen en tijdens de periode van opslag. Door de aanwezigheid van mycotoxinen in diervoeder vermindert de werking van het immuunsysteem, de vruchtbaarheid en de productie van dieren. Daarnaast kan er interactie plaatsvinden tussen verschillende soorten aanwezige mycotoxinen in het voer, waardoor de effecten op het dier versterkt worden.

Één van de functies van Tox-Aid® is de binding van mycotoxinen in het maagdarm kanaal van het dier. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat voornamelijk aflatoxinen, endotoxinen en ergot alkaloïden gemakkelijk te binden zijn. Bij andere mycotoxinen zoals ZEA en trichotecenen (DON en T-2) is deze binding minimaal. Tox-Aid® heeft de eigenschap ook deze mycotoxinen te de-activeren in het maagdarm kanaal van het dier. Door de combinatie van binding en de-activatie wordt de opname van mycotoxinen door het dier sterk verminderd.

 

Voor aanvullende informatie: nutrition@efs-holland.nl

 

 

De-activatie ZEA
De-activatie van ZEA