Zalmolie

E.F.S. levert vanaf 2000 zalmolie aan de mengvoederindustrie en heeft in de afgelopen jaren een ruime expertise opgebouwd. De in de afgelopen jaren opgebouwde database is zeer omvangrijk en bevat naast  informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op de toepassing van omega vetzuren in diervoeders ook resultaten van eigen onderzoek. Dit alles staat ter beschikking van onze afnemers.

De olie wordt uitsluitend geproduceerd van zalmen uit de Atlantische oceaan (Salmo salar). Deze zalm wordt gekweekt in Schotse zeearmen en Noorse fjorden onder streng gecontroleerde omstandigheden en is vergelijkbaar met een natuurlijk milieu. De olie wordt door middel van een nieuw natuurlijk proces langzaam vrijgemaakt uit de verse vis zonder schadelijke chemicaliën of hoge temperaturen. Daardoor is de olie is niet onderhevig aan ingrijpende omstandigheden die optreden bij chemische of fysische extractie en behoudt hierdoor zijn interne antioxidant systeem dat zorgt voor een stabiel product dat minder gevoelig is voor oxidatie. Door een speciaal dioxine-filtratie systeem zijn de gehalten aan dioxines verwaarloosbaar.

Zodra de olie in opslag komt, worden er monsters genomen en de olie wordt onderzocht op dioxine, PCB's en vetzuurgehalten. Pas als de resultaten hiervan bekend zijn en zijn goedgekeurd wordt de betreffende partij vrijgegeven (positive release).

 

Voor aanvullende informatie: nutrition@efs-holland.nl

 

Salmon